Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53e9eadbbcc92/
Українська правда
Київ

Кличко звільнив директорів "Володимирського ринку" і "Фармації". Оновлено

12.08.2014  13:22

Мер Києва Віталій Кличко звільнив генерального директора КП "Фармація" Олега Климова і керівника КП "Володимирський ринок" Ларису Ярошевич.

Про це сказано у відповідних розпорядженнях №132 і №134 від 8 серпня, повідослють "Українські новини".

Климов був звільнений за незадовільну роботу.

Так, за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності "Фармації" і заслухавши звіт Климова й головного бухгалтера підприємства, балансова комісія визнала його роботу незадовільною.

Ярошевич також була звільнена через визнання її роботи незадовільною.

Роботу Ярошевич і Климова визнали незадовільною. Фото Фокус та apteka.ua

При цьому розпорядженням №135 від 8 серпня Кличко призначив новим керівником "Володимирського ринку" Юрія Мельника.

Як повідомляє прес-служба КМДА, Юрій Мельник закінчив Український університет харчових технологій за спеціальністю "Облік і аудит" та Відкритий університет розвитку людини за спеціальністю "Правознавство".

Крім того, пройшов курси підвищення кваліфікації Державної податкової служби за спеціальністю "Оподаткування", а також Українського держуніверситету нафти і газу за спеціальністю "Оптимізація оподаткування на підприємствах".

За 15 років пройшов шлях від головного спеціаліста НАК "Нафтогаз України" до заступника директора департаменту внутрішнього аудиту компанії "Украфертлімітед".

"Юрій Мельник має значний досвід в управлінні, відмінні організаторські та антикризові здібності. Своїми першочерговими завданнями на новій посаді вбачає оптимізацію фінансових показників КП "Володимирський ринок" та планомірне поліпшення ефективності підприємства", - відзначили в КМДА.

Джерело в Київміськадміністрації повідомило, що всі зазначені розпорядження були підписані мером у вівторок.

Як відомо, 11 серпня депутати Київради виступили за звільнення з посади керівника "Володимирського ринку" Ярошевич. Раніше Прокуратура Голосіївського району звернулася до мера Києва Віталія Кличка з вимогою звільнити керівництво Володимирського ринку.

У червні Кличко просив гендиректора "Фармації" Климова написати заяву про звільнення.

Кличко був незадоволений тим, що, за його даними, вартість ліків у комерційних аптеках на 15-20% нижча, ніж у державних.

Раніше КМДА створила робочу групу для розслідування припинення КП "Фармація" відпуску ліків і виробів медичного призначення за безоплатними і пільговими рецептами.

Кличко також звільнив генерального директора КП "Київпастранс" Миколу Ламбуцького.

Раніше Кличко вже звільнив за власним бажанням директорів 4 комунальних підприємств – "Київського метрополітену", "Київміськсвітла", "Київреклами" та "Київтранспарксервісу". Згодом мер представив нових керівників цих підприємств. 

До того Кличко заявив, що київська влада готує кадрові перестановки в комунальних підприємствах столиці, і низка керівників вже написали заяви про звільнення.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.