"Київоблгаз": усі рахунки споживачам прозорі і обґрунтовані


ПАТ "Київоблгаз" заявляє, що не надсилає споживачам завищених платіжок.

Відповідне повідомлення компанія надіслала на адресу "Української правди".

"Усі рахунки, які ПАТ "Київоблгаз" надсилає своїм споживачам, є прозорими та обґрунтованими. Працівники компанії готові надати кожному споживачеві вичерпну консультацію з приводу нарахувань та оплати", - йдеться в повідомленні.

У "Київоблгазі" запевнили, що інформація про "захмарні платіжки", які отримують мешканці області не відповідає дійсності.

"Київоблгаз" забезпечує природним газом мешканців Київської області за цінами, які встановлює держава в особі НКРЕ. Якщо споживач не має лічильника газу, розрахунок проводиться за нормою споживання – її визначає Уряд", - йдеться в повідомленні.

Проте, відзначили у компанії, можлива ситуація, коли у платіжці буде вказано прогнозний (плановий), а не реальний обсяг споживання газу, який "може бути більшим або меншим за фактичний показник".

В облгазі наголосили, що "прогнозний обсяг споживання газу" з’являється у платіжках з вини  споживачів. Мовляв, люди не пускають контролерів, які дивляться показники лічильників, в оселі.

"Споживачі порушують договір, а газова компанія не має реальних даних щодо споживання газу клієнтом, тому робить прогнозне (планове) нарахування. Воно відображає середній обсяг споживання газу споживачами такої ж категорії", - йдеться в повідомленні.

Проте, в облгазі наголосили, що не обов’язково сплачувати за прогнозним нарахуванням.

"Споживач може заповнити у рахунку "показники на дату оплати" та самостійно розрахувати суму до сплати. У будь якому випадку після уточнення фактичних показників споживання газопостачальне підприємство проводить перерахунок", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, раніше ТСН повідомляла, що жителі області скаржаться на "Київоблгаз". Мовляв, компанія присилає людям платіжки, які в 60 разів перевищують реальні цифри.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ