Метрополітен заявляє про збитки у 330 мільйонів



Фото з сайту підземки

Перше півріччя 2014 року КП "Київський метрополітен" закінчило зі збитками у 330 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт підземки.

"Фінансовим результатом господарської діяльності КП "Київський метрополітен" за І півріччя 2014 року став збиток у сумі 330,4 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Згідно з оприлюдненою інформацією, доходи підземки за І півріччя склали 429,9 мільйона гривень, а витрати – 760,3 мільйона гривень.

Оснівні кошти метрополітен отримав від перевезень пасажирів – 342,8 мільйона, від надання площ в оренду – 9,1 мільйона (з них 50% іде до бюджету Києва), від реклами – 1,4 мільйона, від надання інших послуг – 28,9 мільйона гривень.

Також підземка отримала 16,7 мільйона асигнувань на пільговий проїзд з міського бюджету та 31 мільйон з держбюджету. Водночас недоотримала близько 100 мільйонів гривень з міського та держбюджету за виконану роботу з перевезень пільговиків.

Основні статті витрат метро: зарплата – 250 мільйонів, відрахування до державних та соціальних фондів – 92 мільйони, придбання матеріалів, сировини тощо – 15,6 мільйона, електроенергія – 42,2 мільйона, тепло-, водопостачання, паливо, газ – 10,4 мільйона, амортизація – 96,2 мільйона, фінансові та інші витрати – 217,9 мільйона, обслуговування кредитів – 46,8 мільйона та ін.

За І півріччя метрополітеном перевіз 242,5 мільйона пасажирів. З них: 179,7 мільйона пасажирів – платні перевезення (в т.ч. 16,5 мільйона студентів за пільговими квитками) та 62,8 мільйона пасажирів - пільгові перевезення).

Як відомо, попередній начальник метрополітену Руслан Казюлькін в середині липня написав заяву про звільнення після розмови з Віталієм Кличком.  

Щоправда, 16 липня він передумав звільнятися і відкликав свою заяву.

Співрозмовники "Української правди" у столичному метрополітені називали Казюлькіна "смотрящим", поставленим на підприємство при режимі Януковича.

Також подейкували, що у метро планують провернути аферу з системою автоматизованого проходу пасажирів.

17 липня Кличко призначив начальником комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктора Брагінського.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ