У центрі Києва стався вибух, є поранені


Біля Українського дому у центрі Києва стався вибух. Поранення отримали дві людини, їх забрала "швидка".

За даними кореспондента "Громадського ТВ" з місця події, невідомий скинув з будівлі вниз вибуховий предмет.

У свою чергу боєць батальйону "Айдар", який проходить лікування в Українському домі, заявив "Українським новинам", що вибуховий пакет кинув перехожий.

"Хтось ішов по (вулиці) Трьохсвятительській і кинув до Українського дому вибуховий пакет. У двох людей поранення, але не важкі, закривавлене обличчя", - сказав він.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, який перебуває на місці події, це яскравий приклад необхідності переформатування нинішнього Майдану.

На місці події перебувають правоохоронці, обставини події з'ясовуються.

Як відомо, у 7 серпня на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києва перегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення.  

Також постраждали 4 комунальників- двоє з них серйозно (одному проломили голову, іншому зламали руку). У КК "Київавтодор" викрали 7 одиниць техніки, 4 одиниці розтрощили битами.

Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Пізніше Кличко заявив, що на Майдані Незалежності було вилучено велику кількість вогнепальної зброї, а також російські паспорти і рублі.

8 серпня люди, які досі перебувають на Майдані Незалежності в Києві, вирішили звільнити вулицю Хрещатик і зробити її відкритою для руху транспорту.

Українська правда 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ