Повідомлення про мінування в Києві надходять з зони АТО – міліція


Усі п'ять анонімних дзвінків про нібито мінування торгових центрів і станції метрополітену в Києві в четвер надійшли з окупованої території. 

Про це на прес-конференції заявив начальник Головного управління МВС в Києві Олександр Терещук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні всі випадки, усі п'ять – це були дзвінки з окупованої території", - сказав він.

Терещук додав, що на день до столичної міліції надходить 7-10 схожих викликів про нібито мінування.

Столичні правоохоронці, за його словами, затримують людей, які дзвонять безпосередньо з Києва або з іншої території України.

"Ми знаємо, звідки надходять дзвінки – з окупованої території. Це програма спецслужб, які хочуть дестабілізувати ситуацію в Києві", - заявив він.

Як відомо, 7 серпня до столичної міліції надійшло 5 повідомлень про замінування.

У Києві останнім часом зросла кількість анонімних повідомлень про замінування різних установ.

Так, 27 липня столична міліція отримала три анонімних повідомлення про те, що в Святошинському, Голосіївському та Оболонськомурайонах столиці заміновано три різних об’єкта.

25 липня невідомий заявив про замінування станції "Вокзальна" Київського метрополітену та "5 каналу". 

Лише за один тиждень (14-20 липня) Київ "мінували" більше 30 разів. 

Зокрема, вранці 17 липня "5 канал", що належить президенту Петру Порошенку, призупинив мовлення через чергове повідомлення про замінування.

16 липня невідомий повідомив про замінування торгових центрів "Магелан" та "Атмосфера", що у Голосіївському районі столиці.

15 липня "5 канал" вже тимчасово призупинив мовлення через повідомлення про мінування. Міни не знайшли. Водночас СБУ затримала особу, яка повідомила про "замінування".  

14 липня вибухівку шкали одразу у кількох торгових центрах столиці.  

4 липня в офісі та ефірній студії "5 каналу" також шукали вибухівку через анонімне повідомлення.

Мер Києва Віталій Кличко навіть записав відеозвернення до киян, де закликав усіх бути пильними і серйозно ставитися до власної безпеки.

"Повідомляйте про підозрілих осіб, не будьте байдужими і реагуйте на події навколо себе. Зразу телефонуйте в міліцію", - сказав мер. 

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, аноніми, які повідомляють про мінування у Києві об’єктів громадського користування, намагаються посіяти паніку в столиці, дехто з них телефонує зі сходу країни. 

Як повідомлялося, кожне псевдомінування обходиться держбюджету у 30 тисяч гривень. За неправдиві повідомлення про замінування чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, анонімні дозвонювачі оплачують всі витрати, пов'язані з виїздом відповідних служб і можливі збитки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ