Під мерією знову виросли барикади. Збираються "спортивні" молодики


Мешканці Майдану Незалежності вночі спорудили барикади на тротуарі напроти входу в будівлю Київської міської державної адміністрації та біля Головпоштамту.

Про це повідомляють "Українські новини".

Станом на 7:30 обстановка на майдані Незалежності та вулиці Хрещатик - спокійна.

На місці, у якому раніше розташовувалися намети, перебувають близько 30 людей. Невелика група мешканців Майдану ведуть між собою дискусію, відзначає агентство.

Також тут перебувають кілька знімальних груп телеканалів, які знімають репортажі.

Міліції ні на майдані Незалежності, ні біля входу в будівлю міської державної адміністрації немає.

На перехресті вулиць Михайлівської та Хрещатика (біля Будинку профспілок) стоїть вантажівка й звалена купа сміття, яку 7 серпня забрали із цього місця працівники комунальних служб.

Барикада в Головпоштамту зібрана переважно із шин і металевих сміттєвих баків.

Крім того, станом на 8:00 ранку біля бічного входу в будівлю Київської міської державної адміністрації почали збиратися люди спортивної зовнішності.

Головний вхід у мерію закритий і забарикадований зсередини офісними меблями.

Як відомо, у 7 серпня на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києва перегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення.  Також постраждали 4 комунальників - двоє з них серйозно (одному проломили голову, іншому зламали руку). У КК "Київавтодор" викрали 7 одиниць техніки, 4 одиниці розтрощили битами.

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що на Майдані Незалежності було вилучено велику кількість вогнепальної зброї, а також російські паспорти і рублі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ