У сутичках на Майдані постраждали 4 комунальники



Фото "Сегодня"

Внаслідок сутичок на Майдані незалежності 4 працівників "Киїавтодору" отримали травми різного ступеню важкості, також підприємство втратило більше 10 одиниць техніки.

Про це заявив директор комунального підприємства Володимир Жуков, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, невідомі напали на комунальників, побили їх, викрали техніку та перегнали її на Майдан.

"На Майдані силовики залишили комунальників один на один з бандитами. Водіїв викинули з автомобілів, побили, а техніку перегнали на Майдан", - сказав керівник "Київавтодору".

"4 працівники травмовані: одна людина у травмпункті із пробитою головою, одна з переломом руки, ще дві жінки пішли додому. Удари наносили битками, повідривали двері в машинах", - розповів Жуков.

За його словами, постраждали 4 одиниці техніки, ще 5 машин і 2 погрузчики викрали.

"Два МАЗи та два погрузчики розбиті. Автовишку, мікроавтобус "Газель", автобус ПАЗ, вантажівки ЗІЛ з кунгом і ГАЗ викрали", - додав Жуков. 

Як відомо, у четвер на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києваперегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення. 

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що на Майдані Незалежності було вилучено велику кількість вогнепальної зброї, а також російські паспорти і рублі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ