"УДАР" закликає киян допомогти розчистити Майдан


Партія "УДАР" закликає киян вийти на суботник 9 серпня і очистити майдан Незалежності.

Про це в ефірі 5-го каналу заявив депутат Юрій Крикунов, повідомляє прес-служба партії.

"Я запрошую всіх киян у суботу, о 9:30 вийти на суботник на Майдан. Будуть депутати, виходьте, будемо прибирати за собою. Я вважаю, що кожна інтелігентна людина має за собою прибрати. Ми розпочали цей Майдан, ставили намети, барикади, давайте за собою приберемо", - сказав Крикунов.

На його думку, зараз на Майдані залишаються люди, яким там зручно жити.

"Віталій Кличко фактично з першого дня намагався вести діалог, він спілкувався з усіма, хто був більш-менш організований. Результатом його зусиль є те, що частина людей переїхала до Київської фортеці, самостійно, добровільно. Тоді була суттєва очистка Майдану. А далі можна і тричі до стінки звертатися, але якщо не чують? Демократія не є вседозволеність", - наголосив Крикунов.

Депутат також повідомив, що найближчими днями має намір звернутися із запитом щодо бездіяльності міліції з охорони Майдану.

"Міліція має виконати свій обов’язок, вона має захистити людей, які будуть прибирати намети", - заявив Крикунов.

Як відомо, у четвер на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києваперегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення. 

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що на Майдані Незалежності було вилучено велику кількість вогнепальної зброї, а також російські паспорти і рублі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ