Кличко: на Майдані вилучили велику кількість зброї і російські паспорти. Відео


7 серпня на Майдані Незалежності було вилучено велику кількість вогнепальної зброї, а також російські паспорти і рублі.

Про це заявив міський голова Віталій Кличко, повідомляє прес-офіс мера.

"У ході перевірки на Майдані були знайдені гранатомет, автомати, велика кількість патронів, російські паспорти та російські гроші", - сказав столичний голова.

Він наголосив, що протягом декількох тижнів працівники комунальних служб  поступово прибирали на Хрещатику та біля Майдану.

"Але сьогодні групи людей, які живуть на Майдані, напали на працівників комунальних служб. У них відібрали техніку, закидали камінням. А потім підпалили шини і влаштували безлад в центрі столиці", - сказав мер столиці.

Кличко також наголосив, що тисячі киян звертаються до столичної влади з вимогою навести порядок на Майдані.

"Сьогодні наведення порядку на Майдані та забезпечення безпеки кожної людини в країні і в столиці зокрема, - це ключове завдання. Я впевнений, що міліція повинна навести порядок, щоб більше такі випадки не повторювалися", - підкреслив Кличко. 

Водночас станом на 17.30 на сторінці "УДАРу" у Facebook з’явилося повідомлення, що невідомі, погрожуючи зброєю, забрали у комунальників кілька одиниць техніки.

 

Як відомо, у четвер на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києваперегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення. 

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ