У Кличка відзвітували, що 89% киян підтримують розгін Майдану


Майже 90% мешканців Києва вимагають звільнити Хрещатик і Майдан Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

Станом на 15:00 Контактний центр Києва 15-51 отримав 210 телефонних дзвінків стосовно ранкових подій на Майдані Незалежності.

"З них 89% – це дзвінки киян, які підтримують дії комунальників щодо наведення порядку в центрі столиці та вимагають якнайскорішого відновлення руху Хрещатиком", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як відзначили у прес-службі, з Подільського та Шевченківського району надійшли звернення з проханням прибрати сміття, залишки шин, наметів, які призводять до антисанітарії.

У свою чергу заявники з Дніпровського району, як повідомляють у мерії, терміново вимагають розігнати підозрілих осіб і очистити Хрещатик для автомобільного руху.

"Жителі Святошинського району обурені присутністю на Майдані осіб, які дискредитують Майдан, палять шини і кидають гранати. У своїх зверненнях вони вимагають відправити цих осіб у зону АТО", - підсумували в КМДА.

Як відомо, у четвер на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києваперегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення. 

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до начальника столичної міліції захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали дві диверсійні групи на Майдані Незалежності: в одної були гранати, а в іншої, яка приїхала на авто з російськими номерами, - гранатомет.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ