Активісти розгромили гральний заклад і підстрелили 5 міліціонерів


Під час нападу активістів на гральний заклад по вулиці Борщагівській 5 правоохоронців отримали вогнепальні поранення.

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

У міліції відзначили, що 6 серпня близько 12 години до грального закладу увірвалися 40 невідомих в масках та зі зброєю, пошкодили майно та, за словами власника, нанесли ушкодження персоналу.

"За вказаною адресою негайно виїхали правоохоронці.  Підчас сутички нападники застосували зброю. Внаслідок конфлікту 5 представників охоронної структури отримали множинні вогнепальні поранення. Наразі всі вони госпіталізовані", - йдеться в повідомленні.

В ході проведення подальших заходів правоохоронці встановили чоловіка, який брав участь у конфлікті.

За його словами, він є представником громадського формування. Разом з іншими членами формування вони прибули до зазначеного закладу, оскільки вважають, що його діяльність порушує норми чинного законодавства.

У подальшому виник конфлікт. Один з охоронців вдарив 27-річного активіста по голові. Після чого представники формування застосували зброю травматичної дії різного типу.

В подальшому співробітники міліції встановили ще 5 осіб, які мали при собі зареєстровану зброю, проте всі вони свою причетність до стрілянини заперечують.

Під час огляду місця події, серед усього іншого, було вилучено 2 предмети, схожі на пістолети. Наразі їх направлено на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті296 Кримінального кодексу України – "Хуліганство".

Окрім цього, у закладі вилучили предмети схожі на гральні автомати, тому до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено матеріали за ознаками статті 203 Кримінального кодексу  (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

Триває досудове розслідування.

Як відомо, днями близько 15 осіб в камуфляжному одязі та масках зі зброєю, назвавшись "Самообороною", напали на ресторан на бульварі Шевченка.

На почтаку липня група молодиків у балаклавах напала на гей-клуб "Помада", що у центрі столиці.

Корім того, у Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера.  

Власники ж повідомили, що до клубу увірвалися представники ВБЕЗ (відділ боротьби з економічними злочинами) і без документів, безцеремонно вилучили обладнання, виручку і всю продукцію.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ