Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53e35df575fbd/
Українська правда
Київ

Кличко наказав міліції захистити комунальників, які прибирають Майдан

07.08.2014  14:07

Мер столиці Віталій Кличко вимагає від начальника столичної міліції убезпечити киян в центрі міста та захистити працівників комунальних служб, які прибирають на Хрещатику.

Про це він заявив у четвер, повідомляє прес-офіс мера.

"Більшість киян вимагають порядку і безпеки в центрі міста. Те, що тут відбувалося останнім часом – кримінал. Напади, стрілянина, вибухи, спроби захоплення чужого бізнесу. Це – повна дискредитація ідеалів того Майдану, на який вийшли восени українці", - підкреслив міський голова.

Він наголосив, що сьогоднішні безлади на Майдані – неприпустимі.

Кличко зазначив, що столична влада довго вела переговори, переконувала і вмовляла людей, які живуть на Майдані.

"А ці громадяни говорили з позицій – не підемо і все, привезіть нам холодильник, туалет чи ще щось. Це – боротьба за демократію? Коли йде війна на Сході, коли треба будувати країну, працювати, а хтось собі приватизував центр Києва і диктує умови", - сказав Кличко.

Він підкреслив, що правоохоронці повинні сьогодні забезпечити безпеку киян, щоб центр міста не перетворився остаточно на анклав злочинності. 

Як відомо, у четвер на Хрещатику комунальники розпочали прибирати завали і барикади. Мешканці наметового містечка у відповідь почали чинити спротив і палити шини.

У результаті також закривали на вихід станцію метро "Майдан Незалежності". 

Згодом сутички стихли, бо комунальні служби у центрі Києваперегрупувалися і трохи відступили. Водночас в резутаті протистояння кілька силовиків отримали поранення. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.