Заступники Кличка мають мільйонні доходи і плавучі дачі – газета



Кличко та Ніконов. Фото з ФБ "УДАРу"

Заступники голови КМДА Віталія Кличка мають мільйонні статки, їздять на дорогих авто і мають плавучі дачі.

Про це пише "Сегодня".

Зокрема, перший заступник Кличка Ігор Ніконов, який з 1990-х працював у газовому проекті екс-глави Держуправління Ігоря Бакая "Республіка", а у 1999 році заснував і очолив будкомпанію "КАН Девелопмент", має великий будинок і багато машин.

"Живу в будинку. Будинок великий, але ж і сім'я велика. Машин багато – 5-6точно є. У 2013 році заробив близько 50 мільйонів гривень", - розповів Ніконов.

З бізнесу Ніконов офіційно пішов за кілька днів до офіційного призначення в КМДА. Перший заступник Кличка захоплюється велоспортом, грає в футбол і на клавішних. Ніконов входить в сотню найбагатших українців зі статками близько $100 мільйонів.

Інший заступник Павло Рябікін досі був нардепом, але вже написав заяву про складання депутатських повноважень у зв’язку з призначенням заступником голови Київської адміністрації.

Рябікін – ще один мільйонер серед столичних чиновників. Згідно з даними Єдиного держреєстру, приблизно в 20 різних компаніях серед співзасновників фігурує або він сам, або його дружина Галина.

Так, серед активів Рябікіна – ТОВ "Рекреаційно-оздоровчий центр "Зелений порт", що експлуатує престижний яхт-клуб "Маячок". Щоб стати членом яхт-клубу, потрібно платити щорічний внесок у розмірі $ 1000, відзначає видання.

Є у Рябікін і ресторани, зокрема, Sanpaolo в Музейному провулку, де 30 травня Кличко без галасу відсвяткував перемогу на виборах мера.

"Я значуся засновником компаній, але ніякої управлінської діяльності не веду і посад не обіймаю відтоді, як став депутатом", - запевнив Рябікін.

Торік Рябікін заробив 9,459 мільйона гривень, з яких депутатська зарплата - 190,406 тисячі. Доходи членів сім'ї - 1,509 мільйона гривень.

У власності у Рябікіна 3 квартири (189,9 кв.м, 235,9 і 141,6 кв. м), 7 гаражів загальною площею 125,1 кв. м і ще 13 об'єктів нерухомості площею3,952 тис. кв. м. Також у Рябікіна 3 автомобіля: Mercedes Benz CL 550, Range Rover іVolkswagen Touareg. Є у власності чиновника плавдача "Ранок" (купив більш ніж за 1 мільйон гривень). А у сім'ї чиновника є земділянки 0,08 га і 0,06 га, будинок в 242,6 кв. м, дві квартири 70,0 кв. м і 50,7 кв.м і Porsche Cayenne.

На цьому тижні очікують призначення ще трьох заступників. Їхні кандидатури вже нібито узгодили в Адміністрації президента та Кабміні і спустили на підписання Кличку.

Серед нових заступників ще один мільйонер - Михайло Радуцький, який у грудні 1993-го заснував клініку "Борис". Він захоплюється риболовлею і любить подорожувати. Частенько з дружиною Людмилою відвідує і дітище свого сина Максима - розважальний комплекс класу люкс City Beach Club, який знаходиться на даху ТРЦ по вул. Горького. До слова, бізнесменом Радуцький-молодший став вже в 21 рік, організувавши продаж натуральних молочних продуктів.

Водночас Петро Пантелєєв – голова Шевченківської РДА, який у КМДА займеться питаннями ЖКГ, згідно з декларацією, живе цілком скромно.

Торік Пантлєєв заробив 164,405 тисячі гривень, з яких зарплата - 124,193 тисячі. У декларації Пантелєєв вказав лише одну квартиру. Немає в нього і авто. Тільки за родиною значиться Volkswagen Touareg.

"Читаю все, але зараз, так як закінчую дисертацію, в основному спеціальну літературу, а для відпочинку - історичний роман-детектив. Хоббі та спорт поєдную - велосипед (кілька разів на тиждень на роботу з роботи), футбол, сноуборд. Відпочивати люблю з хорошою компанією, а де – не настільки важливо", - розповів Пантелєєв.

У переліку заступників Кличка і його давня знайома, колега, однопартієць – Ганна Старостенко, яка займає посаду президента "Фонду братів Кличків".

Будучи кандидатом в нардепи в 2012 році, Старостенко оприлюднила свої доходи: заробила у 2011-му небагато - 38 тисяч гривень на рік (усе зарплата). Доходи членів сім'ї теж не були зазначені, оскільки заміж жінка вийшла лише торік. Старостенко має одну квартиру у 58 кв. м і автомобіль Ford Kuga Trend, відзначає видання. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ