Біденко обіцяє зменшити кількість реклами у Києві



Фото з ФБ Біденка

Управління реклами КМДА планує зменшити кількість реклами у місті за рахунок інвентаризації рекламних конструкцій, знищення незаконних конструкцій та забезпечення прозорих правил роботи.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" заявив новопризначений голова управління реклами КМДА Артем Біденко.

"Плануємо внести нормативні зміни в Порядок розміщення реклами, в Концепцію зовнішньої реклами, щоб мати змогу змінювати зовнішній вигляд міста та розробити паспорти вулиць і площ", - сказав Біденко.

Він додав, що поступова реалізація цих кроків означатиме "явне зменшення кількості реклами".

"І є окремий тактичний крок – необхідно зменшити кількість паперової роботи в управлінні, бо я щодня знищую декілька дерев. Для цього потрібні рішення Київради, адже необхідно вводити стандарти електронного урядування", - додав голова Управління реклами.

Біденко додав, що має і стратегічну мету – розробити єдині стандарти оформлення міста та механізми обережної, без тиску на підприємців, їх реалізації.

"Необхідно привести до адекватних правил (відповідно до зон, специфіки вулиць), не тільки рекламу, але й тисячі вивісок, вказівників, вітрин тощо. Це все буде робитися через відкриті конкурси, з прив’язкою до об’єктів туризму, культових споруд", - розповів Біденко.

У майбутньому він бачить перспективу у створенні Департаменту реклами і туризму, який би зміг ефективно поєднати ці два ресурси, щоб Київ був не тільки красивим, але щоб про це знали закордоном і хотіли сюди приїхати.

На запитання, чим він займається зараз на новій посаді, Біденко відповів: "Розбираю завали, проводжу інвентаризацію, проводжу аудит ситуації – думаю, через 100 днів зможу звітувати по результатах".

"На сьогоднішній день КП "Київреклама" очолив професіонал своєї справи Олег Калініченко, ми разом тісно співпрацюємо із архітекторами і вже готуємо декілька цікавих ідей для реалізації в рамках створення публічних просторів", - додав він.

Біденко також розповів, що мер Києва Кличко сам запропонував йому очолити рекламний напрямок у Києві. Однак відзначив, що для отримання посади йому довелося пройти низку спеціальних перевірок і стажування.  

Він додав, що презентував Кличкові три-етапну програму змін, яку міський голова підтримав.

"Після  цього був досить довгий шлях подачі документів, проходження спецперевірок, стажування. Це був досить відкритий і прозорий процес", - розповів Біденко.

Як відомо, Кличко призначив начальником управління з питань реклами Київської адміністрації голову Асоціації зовнішньої реклами Артема Біденка.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ