Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53e1dc8d19746/
Українська правда
Київ

Суд забрав у Bionic Hill шматок землі у Біличанському лісі

06.08.2014  10:43


Фото з сайту забудовника

Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконним відчуження земель колишньої військової частини, що знаходиться поблизу Коцбинського, під будівництво технопарку Bionic Hill.

Таким чином, на засіданні 4 серпня суд частково задовольнив позов мешканців військової частини, повідомляє сайт "Громада Святошино".

Згідно з рішенням суду, земля під будинками позивачів не належить до проекту Bionic Hill.

"Звісно лише частина вкраденої землі повернута громаді, й ще треба побачити все рішення щоб точно зрозуміти, яка саме частина, але це вже хоч щось. Хоч маленька, але перемога, яка принаймні дає можливість блокувати забудову й далі боротися за повернення у власність громади цього величезного простору посередині Біличанського лісу. Цікаво лише, чи нова Київська влада й далі буде нам в цій боротьбі заважати," – написав депутат Київради від "Свободи" Юрій Левченко на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, у військовому містечку і досі проживають люди, які давно чекають на оформлення квартир.

Водночас президент інноваційного парку BIONIC Hill Віктор Галасюк заявляв, що розселенням мешканців військової частини №136 займаються Міноборони та уповноважена відомством компанія "Столиця Центробуд", а забудовник навіть не планував будівництва н6а території військової частини.

"Рішення суду нічого по суті не змінює. Ми не планували нічого будувати на місці старих будинків, вони розташовані за сотні метрів від об’єктів першої черги," – сказав Галасюк.

Разом з тим він висловив сподівання, що розселення мешканців найближчим часом завершиться.[L]

"Наскільки нам відомо, сторони дійшли принципової згоди: з 34 родин 24 вже розселенні та мешкають у нових відремонтованих квартирах", – додав Гласюк.

Левченко ж наголосив на тому, що Київрада не визнала позов. А її юрист не з’явився на засідання, подавши клопотання про перенесення суду і витребувавши оригінал листа Міноборони про відмову від цієї ділянки на користь територіальної громади Києва.

У свою чергу Bionic Hill акцентує увагу на тому, що у 2013 році були проведені громадські слухання й проект технопарку погодили відповідні служби київської міської влади. Також запевнили, що у забудовника вже є виготовлений держакт на право власності на землю, затверджений Київрадою детальний план будівництва та інші відповідні документи.

Депутат Київради Левченко, який у суді виступає у якості третьої сторони, повідомив журналістів, що позивачі невідкладно готуватимуть касацію.

Як відомо, будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл", який розташується на місці колишніх військових складів на вулиці Пономарьова, 1-А у Святошинському районі, планували розпочати у 2013 році. Технопарк вирішили звести на території у 147 га за рахунок Біличанського лісу.  

Проект технопарку передбачав організацію науково-виробничої зони приблизно на 30 тисяч робочих місць, будівництво університету, науково-дослідницького та навчального центру, офісів та лабораторій, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та устрої з енергозбереження.

Крім того планувалося організувати зону селища на 12,2 тисячі населення з 5-7 поверховою забудовою, установами обслуговування, дитячими садками, школою, автостоянками.  

Зокрема, там хотіли збудувати готель на 165 номерів, будівлю загальноміського центру, поліклініку на 700 відвідувачів, підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром, загальноосвітню школу на 33 класи, дитсадок на 160 місць суміщений з початковою школою 8 класів, офісні будівлі, паркінг на 700 авто, районну газову котельню.

Як відомо, у травні 2012 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки - тобто до 2015-2016 року. На площі 147 гектарів буде зведено інноваційний комплекс для інтелектуальної праці і комфортного життя його мешканців.

У березні столична влада обіцяла, що розпочне будівництво парку "Біонік Хілл" до кінця 2012 року.  

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.