Кличко наказав ЖЕКам перевірити електромережі у будинках


Мер Києва Віталій Кличко доручив столичним ЖЕКам перевірити стан будинкових електромереж у зв’язку з масовим встановленням бойлерів у столиці.

Про це він заявив в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє прес-офіс мера.

"Електромережі Києва функціонують добре, проте я закликаю киян перевірити електромережі в своїх оселях, і ЖЕКам дав доручення зробити це у будинках, щоб переконатися, що взимку ніяких позаштатних ситуацій не виникне", - сказав Кличко.

Він додав, що кияни можуть встановлювати бойлери, але потрібно проконсультуватися з ЖЕКами, щоб уникнути перенавантажень мережі.

"Разом з тим,  бойлери невеликих потужностей можна ставити без погодження", - зазначив міський голова.

На необхідності перевірки внутрішньо будинкових електромереж наголосив і голова Наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков.

"Цю роботу негайно потрібно посилити. На жаль, її ще не розпочато", - зазначив Плачков.

Він додав, що для того, щоб прискорити цей процес, має бути відповідне розпорядження КМДА, яке зобов'яже ЖЕКи перевірити мережі.

Плачков відзначив, що "Київенерго" зі свого боку готує енергетичне господарство столиці до складного опалювального сезону.

"Проводиться масштабна реконструкція крупної вузлової підстанції "Оленівська" для підвищення енергопостачання центральної частини міста. Торік проведено реконструкції вузлових підстанцій "Московська", "Університет", які дозволяють забезпечити збільшення споживання електроенергії в Києві", - розповів Плачков.

Він запевнив споживачів, що Київ в жодному разі не залишиться без електропостачання.

"Поодинокі відключення будуть, але Київ без світла не залишиться. Ніколи такого не буде!", - підкреслив Плачков.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

Разом з тим, директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, заявив, що кількість будинків без гарячої води у Києві буде зростати. Мовляв, влада таким чином економить газ, щоб узимку обігрівати квартири.

А 28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край "ганебному відключенню води влітку", 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ