Міліція: Киянин, який "добровільно здав патрони", входив у групу торговців зброєю


Столична міліція заявляє, що інформація про утримання в СІЗО киянина, який нібито добровільно здав набої, не відповідає дійсності. А насправді затриманий входив у групу торговців зброєю.   

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

"Раніше відділ зв’язків з громадськістю повідомляв, що співробітниками столичного УБОЗу була викрита група з 6 чоловік, у яких було вилучено 271 одиницю вогнепальної зброї та майже 2 000 набоїв. Зазначена у повідомленні адвоката особа також входить до складу цієї групи", - повідомили у міліції.

За словами начальника столичної міліції Олександра Терещука, за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю".

"Усі обшуки у підозрюваних, які входять до складу цієї групи, проводились в рамках кримінального провадження за рішенням суду. Окрім цього, раніше було задокументовано два факти продажу зброї учасниками вказаної групи", - наголосив Терещук.

Він також додав, що за рішенням суду, чоловік, який нібито перебуває в СІЗО, наразі відпущений під заставу у розмірі 48 тисяч 720 гривень.

"Усі особи, які добровільно здають зброю, згідно чинного законодавства, звільняються від кримінальної відповідальності. За кожним таким фактом проводиться ретельна перевірка", - підсумував Терещук.  

Як відомо, 4 липня адвокат Денис Овчаров заявив, що столичні правоохоронці затримали і кинули на два місяці до СІЗО чоловіка, який добровільно здав 50 патронів від дрібнокаліберної зброї.

Раніше міліція повідомила, що затримала групу торговців зброєю з 6 осіб. У зловмисників вилучили 271 одиницю вогнепальної зброї та майже 2000 набоїв різного калібру.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ