У Києві остаточно відключили гарячу воду


ПАТ "Київенерго" відключило теплопостачання усіх споживачів у столиці.

Про це в понеділок повідомляє сайт енергокомпанії.

"На даний момент всі теплоджерела компанії відключені від газопостачання, зокрема, станом на 4 серпня від гарячого водопостачання відключені 8,82 тис. споживачів", – сказано в повідомленні.

Компанія уточнила, що лише 16,26% споживачів відключені через ремонтні роботи, а решта 83,74% – через зупинку теплоджерел.

Виробництво теплової енергії у Києві здійснюється на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також на 4-х станціях теплопостачання і 183 малих котельнях.

"ТЕЦ-6 у даний час не працює, ліміти на газ для цієї теплоелектроцентралі забезпечують тільки її технологічні потреби, ТЕЦ-5 працює в режимі мінімальних навантажень. Станом на 1 серпня 2014 року в роботі на ТЕЦ-5 знаходиться 1 енергоблок", - відзначили в "Київенерго".

"Обмеживши споживання газу в літній період, Київ може використовувати зекономлений газ для стабілізації проходження опалювального сезону", — заявив гендиректор компанії Олександр Фоменко.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

Разом з тим, директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, заявив, що кількість будинків без гарячої води у Києві буде зростати. Мовляв, влада таким чином економить газ, щоб узимку обігрівати квартири.

А 28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку, 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ