Московський патріархат розпочав незаконне будівництво на Оболоні – нардеп



На Оболоні, на вул. Прирічній, 37 без будь-яких дозволів та всупереч бажанню громади, Українська православна церква Московського патріархату розпочала рити котлован для будівництва.

Про це повідомив народний депутат Олександр Бригинць з посиланням на місцевих мешканців.

Він нагадав, що свого часу мешканці вулиці Прирічної просили столичну владу виділити тут землю для будівництва каплиці Київського патріархату, проте їм відмовили.

А пізніше на тому ж місці УПЦ Московського патріархату встановила великий дерев’яний хрест з барельєфом, на якому було написано, що на цьому місці буде збудовано храм Святої Тетяни. 

"Але питання не в тому, хто був перший, адже дозволів на будівництво в зазначеному місці не має жодна з церков. Якщо Київський патріархат відмовився від будівництва, оскільки йому не надали відповідних дозволів, то Московський патріархат, навіть всупереч протестам громади і не маючи дозволів, продовжує будівництво", - сказав нардеп.

"Таке враження, що керівництво УПЦ МП будує церкви для самих себе, а не для громади. Але ж церква має стояти на стороні закону і діяти відповідно", - заявив Бригинець.

За словами обурених мешканців, в той час як представники УПЦ Київського патріархату збирають кошти на потреби Української армії, УПЦ Московський патріархат розбудовує і без того велику мережу церков. 

Нардеп звернувся до прокуратури Києва з проханням розглянути ситуацію щодо законності будівництва каплички на вулиці Прирічній, 37.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ