Киянина, який добровільно здав патрони, посадили в СІЗО



Фото www.volynnews.com

Столичні правоохоронці затримали і кинули на два місяці до СІЗО чоловіка, який добровільно вирішив здати міліції 50 патронів від дрібнокаліберної зброї. 

Нині чоловікові погрожують присудити реальний тюремний термін, повідомляє Лігабізнесінформ з посиланням на адвоката затриманого Дениса Овчарова.

"Вдома під час обшуку знайшли 50 патронів. До проведення обшуку підзахисний добровільно викликав працівників міліції. Патрони знайшов 25 років тому, у себе вдома зберігав їх і не вважав, що за це може бути якась відповідальність – це ж патрони від дрібнокаліберної зброї", - розповів адвокат.

Він також наголосив, що за нормами статті 263, за якою затримали підзахисного, якщо особа добровільно здало боєприпаси, вона звільняється від кримінальної відповідальності.

"В принципі, даний злочин, який йому закидають, не носить суспільно небезпечного характеру. Патрони – це ж не зброя, а просто патрони. Вони були в коробці, раніше ними ніхто не стріляв ", - пояснив Овчаров.

За його словами, особливість даної справи полягає в тому, що його веде Відділ по боротьбі з організованою злочинністю Києва за підтримки прокуратури Києва. Причому саме прокуратура просила запобіжний захід – утримання під вартою на два місяці.

"Мій клієнт 1966-го року народження, у нього на утриманні є неповнолітня дитина, він має офіційну роботу, місце проживання, добровільно здав патрони, і суддя винесла рішення помістити його в СІЗО", - дивується адвокат.

"Санкція передбачає від трьох до семи років позбавлення волі, але стаття досить розмита – у ній містяться норми про зберігання, збут. Причому не тільки боєприпасів, а й вогнепальної зброї ", - додав Овчаров.

Адвокат зазначив, що зараз йде робота держави з роззброєння населення. Силовики, користуючись моментом, починають посилювати санкції.

"Хоча офіційно держава каже, що вона не буде нікого саджати, якщо ви добровільно здаєте боєприпаси, насправді відбувається посилення покарання за зберігання", - наголосив Овчаров.

"На сьогоднішній день позиція прокуратури зводиться до того, що якщо у когось будуть знайдені патрони, за це реально можна потрапити в СІЗО. Якщо таке відбувається в Києві, то що говорити про регіони? Виходить досить дивна ситуація, коли дійсно озброєних бандитів або грабіжників ніхто в СІЗО не садить, але звичайні громадяни, у яких знаходять патрони незрозуміло від чого, дуже легко і швидко потрапляють в СІЗО ", - сказав Овчаров.

За словами адвоката,  4 серпня він подасть апеляційну скаргу на дане рішення суду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ