Свято солодкого молока і щасливих дітей

04.08.2014  08:41

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
На ярмарці можна було прикупити чудову книжку від "Видавництва старого Лева"

У неділю у заповіднику "Софія Київська" відбулося свято родини, любові та усмішок, свято, влаштоване на підтримку грудного вигодовування дітей.

Всесвітній тиждень грудного вигодовування в Україні влаштовують уже вчетверте. І все для того, щоб розказати про користь молока та спонукати молодих матерів годувати немовлят груддю.

За статистикою, в Україні виключно на молоці матері живе лише кожне п'яте немовля, тоді як у Європі годують груддю 50 відсотків матерів.

Фахівці наголошують, у перший рік життя материнського молока достатньо для нормального розвитку дитини. Крім того, воно захищає дитину від низки хвороб, оскільки постачає в дитячий організм вироблені організмом матері антитіла, а отже зміцнює імунітет малюка.

На галявині роздавали користін поради і консультували з різних питань

Причиною того, що матері не годують немовля груддю взагалі, або відмовляються від цього у перші місяці життя дитини, фахівці називають занадто агресивну рекламу дитячих сумішей для харчування та низькою обізнаністю майбутніх батьків про користь грудного молока.

На святі молодим мамам, вагітним та просто цікавим читали лекції про користь материнського молока для немовлят, про необхідність тілесного контакту з дитиною, вчили мотати слінг-шарф та слінг з кільцями, показували вправи для вагітних на фітболі, залучали до занять фітнесом.

Також увазі глядачів представили зручний одяг для вагітних, для годування та слінгоносіння.  

 А також показували і продавали дитячі товари

Ще більше розваг було влаштовано для дітлахів різного віку. Малята мали можливість поскладати диво-конструктор, поплюхатися у воді, пірнути у басейн кульок, розфарбувати розмальовку, пограти на різних музичних інструментах, послухати казки, скуштувати смачний кисневий коктейль та ще й отримати за все це призи.

Кожен охочий міг отримати консультацію лікаря-стоматолога, слінгоконсультанта, консультанта з грудного вигодовування тощо.

Завершилось свято слінгопарадом.

 Чтиво для молодої мами

Восени організатори планують відкрити кімнату матері та дитини на території "Софії Київської", щоб молоді мами змогли перепочити і погодувати немовля у центрі столиці.

Фото Ірини Балачук

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ