Мерія: біля метро "Чернігівська" і "Лісова" більше немає ларьків


У столиці тривають роботи із демонтажу МАФів, розташованих у зоні виходів зі станцій метрополітену та біля зупинок громадського транспорту.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"КП "Київблагоустрій" у зоні виходів зі станцій з метрополітену, підземних переходів та біля зупинок громадського транспорту демонтовано 166 тимчасових споруд", - йдеться в повідомленні.

"У 20-метровій зоні біля станцій метро "Чернігівська" та "Лісова" тимчасові споруди відсутні. У Голосіївському районі демонтовано 33 МАФи, у Дарницькому – 9, в Оболонському – 16, Святошинському – 44, Шевченківському – 58", - відзначили в мерії.

Після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера. 

Водночас наразі боротьба Кличка з "МАФовим бізнесом" не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об'єкти міста і продовжують працювати.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ