"Київоблгаз" присилає споживачам "космічні" платіжки. Відео



Жителі області скаржаться, що "Київоблгаз" наживається на споживачах – людям присилають платіжки, які в 60 разів перевищують реальні цифри.

Про це повідомляє ТСН.   

Люди кажуть, що їм раптово підвищують тарифи, а крім того, надсилають платіжки, які в рази перевищують реальне споживання.

"Раніше за газ приходило 43 гривні, потім 46, потім 60, а зараз 70", - скаржиться броварчанка Олена.

Однак у броварському відділенні "Київоблгазу" підвищення тарифів Олені пояснили оригінально: мовляв, зараз немає гарячої води, значить люди гріють воду на плиті, а тому ставка за газ у кілька разів більша.  Те, що у жінки є бойлер і саме ним вона гріє воду, нікого не цікавить.

"Є бойлер. Але сказали, що це нічого не значить. Мовляв, треба поставити лічильник", - розповіла Олена.  

Приголомшливі дива арифметики від "Київоблгазу" розповідає житель села Красилівка. Він каже, що по селу регулярно ходять перевіряльники, але рахунки надсилають наче з іншої планети.  

"Коли приходить платіжка, завжди цифри ідуть завищені у 2-3 рази, до сплати йде сума 500-600 гривень за місяць, а по факту я в минулому місяці заплатив всього 9 гривень", - розповів чоловік. 

ТСН пробував з’ясувати, звідки беруть захмарні цифри у платіжках, однак, у "Київоблгазі" відмовилися говорити без керівництва.

За повідомленнями ЗМІ, головний постачальник газу Київщини належить скандальному газовому олігарху Дмитру Фірташу.

У центральному офісі "Київоблгазу" офіційний запит ТСН розглядали два дні. На камеру говорити не захотіли та обмежилися письмовою відповіддю. 

"Постановою НКРЕ  номер 420 з першого травня цього року встановлено нові роздрібні ціни на природний газ для потреб населення. Таким чином,  держава підвищила вартість газу, що й могло викликати запитання у споживачів", - відповіли в офісі. 

Але для чого людям надсилають платіжки з рекомендованою сумою до сплати, що подекуди в 60 разів перевищує реальні цифри, у "Київоблгазі" не пояснили.

Як відомо, Кабмін дозволив визначати на місцях тарифи на комуналку.

"Українська правда. Київ" спробувала встановити газовий лічильник у столичній квартирі. Як повідомили у "Київгазі", встановити лічильник коштуватиме від 2,5 тисяч гривень. Також потрібно буде оплатити виїзд майстра "Київгазу" (130 гривень), який огляне газові труби, визначить,я кий лічильник потрібно ставити і назве остаточну суму до сплати.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ