Кличко обіцяє киянам зиму "без катаклізмів"


Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що столична влад зробить усе, щоб взимку у киян було і тепло, і гаряча вода.

Про це він заявив 31 липня, повідомляє прес-офіс мера.

Він також звернувся до мешканців Києва з проханням застосовувати енергозберігаючі технології у своїх будинках.

"А ми зробимо все, щоб зиму пережити без катаклізмів, і щоб у киян у помешканнях було і опалення, і гаряча вода", - підкреслив мер Києва.  

Він ще раз наголосив, що обмеження подачі гарячої води – це тимчасовий захід, щоби кияни мали опалення і теплу воду взимку.

"Сьогодні у багатьох районах столиці відсутня гаряча вода, тому що відбувається економія газу. На сьогодні немає постачання газу з Російської  Федерації. Видобутий газ йде на заповнення газосховищ. Це вимога Кабміну", - сказав кличко.

Він додав, що влада з розумінням ставиться до цього рішення.

"Сподіваюся, кияни також з розумінням поставляться до тимчасових незручностей, з огляду на ситуацію в Києві і в державі", - зазначив Кличко.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

Разом з тим, директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, заявив, що кількість будинків без гарячої води у Києві буде зростати. Мовляв, влада таким чином економить газ, щоб узимку обігрівати квартири.

А 28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку, 

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ