Столична влада вирішила зекономити 1 мільярд гривень на чиновниках і гулянках


Столична влада має намір зекономити та додатково мобілізувати до бюджету міста більше 1 мільярда гривень.

За прийняття рішення "Про заходи щодо посилення фінансової дисципліни та економії бюджетних коштів" на засіданні 31 липня проголосували 73 депутати.

За словами співголови фракції "УДАР-Солідарність" Андрія Страннікова, це рішення дозволить збільшити надходження до бюджету  Києва на 854 мільйони гривень та зекономити близько 263 мільйонів видатків.

"З минулої сесії ми врахували поправки, на яких наполягали депутати, та зробили рішення більш збалансованим. В умовах фінансово-економічної кризи нам необхідно провести економію та збільшити надходження до бюджету Києва", - цитує Страннікова прес-служба "УДАРу".

Странніков наголосив, що економитимуть за рахунок скорочення видатків на чиновників та свята.

"Економія буде на чиновниках, на відрядженнях, на машинах та іншому. Так само ми зекономили кошти на проведенні свят та масових заходів, окрім, зокрема, проведенні святкування Дня Незалежності та відзначення річниці Голодомору", - пояснив депутат.

Він також додав, що економія мінімально зачепить працівників бюджетної сфери.

"Ми робимо все, щоб бюджетники продовжували безперебійно отримувати зарплатню та муніципальну надбавку. Якщо ця економія їх і торкнеться, то дуже мінімально", - зазначив депутат.

За словами Страннікова, зекономлені кошти у розмірі 263 мільйони гривень, будуть перерозподілені на ті сфери, у яких відчувається найбільша нестача коштів.

Він додав, що Поштову площу, зокрема, добудують, однак проектно-кошторисна документація по нових об’єктах проводитися не буде.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ