Київрада введе власні санкції для Росії?



У столиці можуть запровадити власні –  локальні – санкції для російських товарів.

Депутати Київради пропонують супермаркетам позначати товари виробництва країни-агресора спеціальними позначками з російським триколором, повідомляє 5 канал.

Проект рішення Київради авторства свободівця Руслана Андрійка уже розглянула постійна комісія з питань торгівлі та підприємництва.

Андрійко також запропонував розміщувати товари північного сусіда на окремих полицях у магазинах. Однак, частина членів комісії таке рішення назвала непрактичним і таким, що викличе незручності для працівників торгових мереж. 

Депутати хочуть, щоб російські товари позначали тавром з триколором. Фото сolourbox.com



Крім того, у "Свободі" пропонують на найближчій сесії Київради внести на порядок денний і заборону виступів у Києві російських естрадних співаків, гумористів та інших діячів культури. Загалом у списку – 511 прізвищ. За словами автора проекту рішення, усі ці люди публічно підтримали агресію Росії щодо України. 

В Україні вже пройшла кампанія проти російських товарів. Українці зрозуміли, як відрізнити товар агресора


"Проект рішення передбачає комплекс заходів, які би убезпечили інформаційний простір України і запровадили такі персональні санкції від Києва стосовно товарів терористичної держави Кацапстан. Абдулін, Бабкіна, Безруков, Боярський, Валерія, Газманов – це насправді неподобство: люди, які відверто підтримують агресію Кремля проти нас, українців, сюди приходять і виступають", - пояснив свою позицію Андрійко.

Російські товари, які маскуються під міжнародні. Фото gazeta.ru

Варто відзначити, що після агресії Росії і інформаційної кампанії про штрих-коди українських і російських товарів столичні жителі стали звертати увагу на країну-виробника. Деякі супермаркети товари українського позначили спеціальними стікерами із закликом "Купуй українське!".

"Якщо я цим допоможу Україні і не додав грошей Росії, то мені не важко глянути на код. У нас багато власних хороших товарів. І часто вони дешевші, що для нашої родини важливо", - розповіла "Українській правді. Київ" молода мама Олена.

Її підтримує і інший покупець Костянтин.

"Ми з дружиною давно дивимось на країну-виробника. Як виявилось, відсоток російських товарів, які раніше потрапляли у наш дім, був невеликим. Але після війни, ми взагалі перестали купувати те, що виробляє Росія. Не хочу оплачувати автомати окупантам, які вбивають наших людей", - пояснив свою позицію киянин.   

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ