Невідомі розгромили будмайданчик, де зводять житло для військових. ФОТО



Фото gazeta.ua

У Києві невідомі напали на будмайданчик Міністерства оборони України, що розташований по вул. Львівській, 15 в Святошинському районі.

Як пише Gazeta.ua, десятки людей у масках, озброєні кийками та арматурою, спочатку оточили територію, а потім виламали ворота, розгромили адміністративні та побутові приміщення.

Крім того, невідомі винесли або пошкодили будівельну техніку.

"Власності будівельників і військових було завдано значної матеріальної шкоди. Прибулі на місце інциденту малочисельні правоохоронці не змогли або не захотіли перешкодити беззаконню, яке творилося буквально на їхніх очах", - відзначає газета.  

Фото gazeta.ua

На території колишнього військового містечка N 195 зводиться житло для сімей військовослужбовців за рахунок інвесторів.

Представники забудовника стверджують, що вони стали жертвою банди здирників, які вимагають "відступні" за можливість продовження будівництва. Мовляв, невідомі в камуфляжі і масках вимагають гроші у будівельників, періодично роблячи набіги на об'єкт, руйнуючи техніку, б'ючи працівників та тероризуючи своїми набігами місцевих жителів.

У Міністерстві оборони будівництво вважають законним і називають нальотчиків рейдерами і провокаторами, головною метою яких є перерозподіл земельних ресурсів.

Як відомо, згідно з директиво Міноборони від 20 квітня 2004 року, фонди військового містечка N 195 були передані для збільшення житлового фонду службового житла.

Хід будівництва неодноразово перевірявся контролюючими органами. Так, в квітні і вересні 2013 року перевірку будівництва здійснювала Рахункова палата, у червні 2013 року – департамент земельних ресурсів КМДА, в листопаді 2013 року – Державна екологічна служба та Міська станція захисту зелених насаджень, в лютому 2014 року – Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Результати всіх перевірок підтвердили законність будівництва житла для сімей військовослужбовців на даній ділянці.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ