Мерія радить киянам утеплити будинки і запастись обігрівачами



Фото gorodskievesti.ru

Столичним жителям варто заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами.

Про це в ефірі  ТРК "Київ" заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, повідомляє сайт мерії.

"Сьогодні я звертаюся до всіх киян –  утепліть власні помешкання, перевірте електропроводку. А ЖЕКи я закликаю проінспектувати будинкові тепломережі та забезпечити утеплення під’їздів", – наголосив він.

Також чиновник додав, що усі комунальні лікарні мають передбачити можливість підключення та використання твердопаливних котлів.

"НКРЕ вже висловила готовність прискорити процедуру надання офіційних тарифів постачальникам таких котлів. Крім того, на сьогодні дуже ефективними є і електроприлади з низьким рівнем споживання електроенергії", - додав Ніконов.

Чиновник запевнив, що на такі заходи енергозбереження міська влада та Уряд виділять окремі кошти.

Як відомо, 29 липня мер Києва віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Разом з тим, директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, заявив, що кількість будинків без гарячої води у Києві буде зростати. Мовляв, влада таким чином економить газ, щоб узимку обігрівати квартири.

А 28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Як відомо, 24 червня Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак пізніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Раніше "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ