Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53d7c3f7a9207/
Українська правда
Київ

Кличко: Зима буде складною – температуру у будинках знизять

29.07.2014  18:55


Фото з Facebook "УДАРу"

Мер Києва Віталій Кличко прогнозує, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Про це Кличко заявив у вівторок під час інспекції роботи столичного ЖЕКу № 205 у Дарницькому районі, повідомляє прес-офіс мера.

"Треба говорити чесно – у нас буде непроста зима. І ми повинні зробити все, щоб ця зима пройшла для мешканців столиці якомога безболісніше", - сказав Кличко.

Він наголосив, що Україна має позбутися газової залежності від Росії, і, зрозуміло, що цей період буде непростим.

"Для того, щоб акумулювати газ для опалення житла у столиці взимку, було призупинено постачання гарячої води в будинки. Взимку нам доведеться понизити температуру при опаленні на 1-2 градуси", - сказав Кличко.

Він додав, що вже зараз треба інформувати населення про необхідність впровадження енергозберігаючих технологій, утеплення будинків та додаткового обігріву електроприладами.

Кличко дав завдання перевірити комунікації та електричні мережі, щоб підготуватися до підвищення споживання електроенергії під час опалювального сезону.

Водночас мер зазначив, що державні ЖЕКи, на жаль, не завжди ефективно можуть виконувати свою роботу.

"Ми повинні знаходити оптимальну альтернативу ЖЕКам і отримувати більш якісний сервіс від приватних підприємств, де існує конкуренція сервісу і цін. Це ключова річ для отримання якісного, швидкого та дешевого сервісу", - підсумував мер Києва.

Як відомо, 24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак пізніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Раніше "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.