Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53d73726c18a5/
Українська правда
Київ

Влада спробує зігріти киян тирсою та сільгоспвідходами

29.07.2014  08:54

Столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для  забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Про це заявив перший заступник мера Києва Ігор Ніконов, повідомляє прес-офіс мера.

За інформацією фахівців, пелети виготовляють із тирси, стружки, відходів сільського господарства та мають високу тепловіддачу. Вартість такої енергії буде нижчою, ніж тієї, що виробляється із використанням природного газу.

Також влада розглядає можливість використання спецустановок, які контролюють температуру повітря на вулиці і в опалюваному приміщенні, і допомагають економити енергоносії.

"У першу чергу ми вивчаємо можливість застосування альтернативних видів енергії для безперебійного забезпечення теплом об’єктів соціальної інфраструктури: відділень лікарень, особливо хірургічних, пологових будинків, шкіл, дитячих садків тощо", - сказав чиновник.

"При цьому одним із основних завдань є енергозбереження та зменшення втрат тепла", – підкреслив Ніконов.

Він доручив директорам профільних департаментів стимулювати керівників муніципальних закладів столиці до економного використання енергоресурсів та наказав утеплити вікні і двері, замінити вибиті шибки тощо.

Разом з тим запроваджувати енергозберігаючі технології та застосовували альтернативні види палива повинні і керівники комерційних структур.

За словами Ніконова, станом на 28 липня дефіцит газу в столиці вже становить близько 50% від потреби.

Як відомо, 19 липня "Київенерго" попередила киян, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена. Це пов'язане з обмеженням газопостачання на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень "Київенерго". 

Наразі Оболонь, Троєщина та інші масиви Києва залишились без гарячої води аж до вересня. 

Як відомо, 24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак пізніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Раніше "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.