У неділю Київ "мінували" три рази


27 липня столична міліція отримала три анонімних повідомлення про те, що в Святошинському, Голосіївському та Оболонськомурайонах столиці заміновано три різних об’єкта.

Як повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві, на місце виїхали спеціалісти вибухо-технічних служб, кінологи та працівники МНС.

Вибухівки на місцях виявлено не було.

Відомості про дані події внесено до Єдиних обліків районних управлінь столичної міліції.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за даними фактами.

Правоохоронці розшукують осіб, які повідомили про замінування.

Як відомо, 25 липня невідомий заявив про замінування станції "Вокзальна" Київського метрополітену та "5 каналу". 

Лише за один тиждень (14-20 липня) Київ "мінували" більше 30 разів. 

Зокрема, вранці 17 липня "5 канал", що належить президенту Петру Порошенку, призупинив мовлення через чергове повідомлення про замінування.

16 липня невідомий повідомив про замінування торгових центрів "Магелан" та "Атмосфера", що у Голосіївському районі столиці.

15 липня "5 канал" вже тимчасово призупинив мовлення через повідомлення про мінування. Міни не знайшли. Водночас СБУ затримала особу, яка повідомила про "замінування".  

14 липня вибухівку шкали одразу у кількох торгових центрах столиці.  

4 липня в офісі та ефірній студії "5 каналу" також шукали вибухівку через анонімне повідомлення.

Мер Києва Віталій Кличко навіть записав відеозвернення до киян, де закликав усіх бути пильними і серйозно ставитися до власної безпеки.

"Повідомляйте про підозрілих осіб, не будьте байдужими і реагуйте на події навколо себе. Зразу телефонуйте в міліцію", - сказав мер. 

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, аноніми, які повідомляють про мінування у Києві об’єктів громадського користування, намагаються посіяти паніку в столиці, дехто з них телефонує зі сходу країни. 

Як повідомлялося, кожне псевдомінування обходиться держбюджету у 30 тисяч гривень. За неправдиві повідомлення про замінування чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, анонімні дозвонювачі оплачують всі витрати, пов'язані з виїздом відповідних служб і можливі збитки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ