40 біженців зі Сходу поселять у Межигір'ї. Відео



Скриншот з відео

У Межигір’ї готують житло для 40 біженців з Луганської та Донецької областей.

Житимуть переселенці в переобладнаному двоповерховому будинку, де колись мешкали беркутівці, що захищали майно екс-президента Віктора Януковича, повідомляє ТСН.

В апартаментах є вже всі умови для проживання.

Наразі там мешкає Олена зі Слов’янська. Жінка переїхала до Києва разом з чоловіком та мамою у червні, будучи на останньому місяці вагітності. Нині у неї вже народилась дочка – теж Олена.

Поселитися родині у Межигір’ї допомогли працівники соціальної служби Майдану.

Коменданти Майдану відзначили, що наразі закінчують ремонтувати будинок охорони, щоб прийняти нових поселенців.

Ремонт роблять на кошти відвідувачів колишнього маєтку президента-втікача. Вже облаштували душові кабіни, обладнують загальну кухню.

Селитимуть у нове житло не усіх, а в першу чергу вагітних жінок та родини з дітками.

Охочим стати сусідами Олени радять звертатися на Майдан. 

Як відомо, за даними Держслужби з питань надзвичайних ситуації, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей переміщено і розселено понад 50,4 тисячі осіб, з них 18,2 тисячі дітей та 5,9 тисячі інвалідів та осіб похилого віку.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

У зв’язку з цим перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що "Київ не безрозмірний", тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ