Кияни пікетуватимуть Госпсуд, щоб врятувати парк Кіото і ліс


28 липня столичні жителі прийдуть під Господарський суд з вимогою прийняти справедливе рішення і врятувати частину лісу та парк Кіото на Лісовому масиві.  

Про це повідомляє прес-служба Національного екологічного центру України.

"Столиця протягом багатьох років перебувала у феодальному пануванні Олександра Омельченка та Леонід Черновецького. При цих двох корупціонерах все місто було охоплено метастазами адміністративно-будівельної мафії. Це вони започаткували звичай дерибанити  землю територіальної громади Києва без нашої згоди", - наголосили у НЕЦУ.

Активісти наголошують, що за роки правління цих двох мерів, незаконне будівництво охопило і знищило парки, сквери, водойми, прибудинкові території, історико-архітектурні пам’ятки.

   

У НЕЦУ нагадали, що у листопаді  2004 році (за панування Омельченка) депутати Київради передали ТОВ "ЖенСан" в дострокову оренду на 25 років 4,01 га для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельного центру з багатоповерховим паркінгом та реконструкції площі біля станції метро "Лісова" між просп. Броварським та вул. Кіото. 

Однак після передачі землі забудовнику, він став знищувати лісові угіддя та паркову зону. 

"Розгортанню торгових точок на захопленій землі почали заважати сосни, і  їх потихенько труїли, а вже висохлі дерева зрізали, вивільнюючи місце для нових МАФів", - розповіли активісти.

Вони додали, що перевірка Держекоінспекції встановила що сосни на ділянці знищили шляхом підливання невідомої речовини у кореневу систему дерев. Крім того, хімічними речовинами забруднили частину земділянки площею близько 125 кв. м. Усе це завдало збитків державі на 419 тисяч 341 гривню.

За зверненням активістів Лісового масиву Прокуратура Києва виявила  порушення земельного та містобудівельного законодавства та звернулася до суду. 

Мешканці вимагають від суду справедливого рішення: повернути транспортну розв’язку, частину лісу, що перебував на балансі КП "Дарницьке лісопаркове господарство", а також частину парку "Кіото". 

Пікет відбудеться о 14.00 за адресою вул. Б. Хмельницького, 44, зал № 10, корпус "Б".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ