На підготовку Києва до зими потрібно 44,5 мільйона гривень



Фото Української правди

Для забезпечення Києва снігоприбиральною технікою і посипальними матеріалами для боротьби з ожеледицею потрібно більше 44,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

За словами директора КК "Київатодор" Володимира Жукова, для боротьби з ожеледицею взимку корпорація планує заготовити 51,5 тисячі тонн солі та 91 тисячу тонн піску.

На придбання цих технологічних матеріалів потрібно 25,1 мільйона гривень.

"Враховуючи важку ситуацію на сході України, яка не виключає можливості зриву доставки солі до столиці, КК "Київавтодор" вивчає можливість закупівлі солі у Республіці Білорусь. Однією з умов поставок солі з Білорусії є повна її передоплата", - повідомив Жуков.

Крім того, за його словами, до осінньо-зимового періоду комунальники готують 277 одиниць снігоприбиральної техніки.

Наразі КК "Київавтодор" підготувала 111 одиниць. На підготовку решти техніки (поточного і капремонт, закупівлю акумуляторів і шин, придбання спецобладнання) необхідно 19,4 мільйона гривень.

Одночасно ШЕУ районів укладають договори з підприємствами міста на залучення допоміжної прибиральної техніки, зокрема 140 одиниць.

Також Жуков відзначив  що цього року "Київавтодор" планує закупити 49 одиниць техніки (солерозкидувачі, трактори, навантажувачі снігу та спецмашини).

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ