Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/53d1f9b0e8d93/
Українська правда
Київ

Деякі біженці відмовляються працювати – губернатор Київщини

25.07.2014  09:31


Фото slavdelo.dn.ua

Якщо біженці хочуть жити в хороших умовах, вони повинні працювати.

Про це на засіданні штабу з тимчасового розміщення переселенців з зони АТО та Криму  24 липня заявив губернатор Київщини Володимир Шандра.

Він звернув увагу на те, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

"Є проблема адаптації переселенців. Стикалися з тим, що деякі люди не хочуть працювати, не хочуть нічого робити. Ми повинні забезпечити їм можливості й умови повноцінно жити і працювати. Але переселенці, які безпідставно не працюють, апріорі не можуть жити краще, ніж жителі Київської області ", - написав Шандра у Facebook.

За його словами, сьогодні у Київській області в якості вимушених переселенців зареєстровано 2 тисячі 963 людини.

"Є ще близько 1 тисячі 300 вільних резервних місць для розміщення. Всього за весь період в штаб Київської області звернулися 5 тисяч 546 осіб. Розселили за весь період – 3 тисячі 693", - зазначив Шандра.

Він розповів, що встановити точну кількість людей, що прибувають в область зі Сходу, дуже складно.

"Не всі до нас звертаються, деякі люди селяться у родичів і не реєструються. Ми не знаємо, коли завершиться АТО, скільки часу ще пройде. Тому нам потрібно напрацювати варіанти на випадок, якщо події розгортатимуться за важким сценарієм", - підкреслив чиновник.

Як відомо, за даними Держслужби з питань надзвичайних ситуації, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей переміщено і розселено понад 50,4 тисячі осіб, з них 18,2 тисячі дітей та 5,9 тисячі інвалідів та осіб похилого віку.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.