"Кришування" кіосків Києва коштує $5 мільйонів на місяць – екс-депутат



Фото "Сегодня"

Власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Про це у Facebook напиcав екс-депутат Київради Олексій Давиденко, звернувшись до 29 депутатів Київради, що також є у соцмережі.  

"Звертається до депутатів Київради. За два місяці демонтувати у Києві 20 тисяч незаконних кіосків фізично неможливо. А ось перенаправити до бюджету столиці всю мзду, яку щомісяця платять "чорним налом" 20 тисяч кіосків за міліцейський і прокурорський "дах" можна і потрібно було зробити з першого дня", - написав Давиденко.

Він додав, що "до останнього часу, за кришування кожного квадратного метра кіоску брали $10".

"За оцінками фахівців, у Києві налічується близько 500 тисяч кв.м. кіосків – це 5 мільйонів доларів кешу щомісяця. У моєму розумінні, за червень і липень в Київську скарбницю повинно було додатково надійти 10 мільйонів доларів раніше тіньових доходів від "кришування" цих самих кіосків. Або в перерахунку на національну валюту близько 120 мільйонів гривень", - написав екс-депутат.

Він відзначив, що 24 липня відбудеться чергова сесія Київради, а в київській казні порожньо.

"Тому я прошу діючих депутатів просто на сесії в прямому ефірі поставити представнику Головного фінансового управління пряме запитання: Де гроші від кіосків?", - підсумував Давиденко.

Скриншот з ФБ Давиденка

Як відомо, нещодавно мер Києва заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера. 

Водночас наразі боротьба Кличка з "МАФовим бізнесом" не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об'єкти міста і продовжують працювати

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ