Кличко каже, що не може "вибити" гроші на підготовку Києва до зими


Київ не може отримати із Держказначейства кошти, необхідні на підготовку столиці до зимового періоду.

Про це під час розширеного засідання колегії КМДА заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-офіс мера.

За його словами, для підготовки столиці до зими необхідно близько 70 мільйонів гривень.

"На рахунках Держказначейства зарезервовані 160 мільйонів гривень коштів киян – це ті гроші, які мешканці столиці сплатили у вигляді податків, однак отримати ми їх не можемо", - сказав міський голова.

Він додав, що ці гроші потрібні місту на фінансування розбудови інфраструктури та підготовку Києва до зимового періоду.

"У найближчі дні я знову звертатимусь до прем’єр-міністра та міністра фінансів, щоб Київ нарешті отримав ці кошти", - наголосив Кличко, додавши, що Київ – єдине місто, з бюджету якого до держбюджету було вилучено понад 8 мільярдів гривень.

За словами голови "Київавтодору" Володимиру Жукова, взимку на вулицях столиці може працювати 277 одиниць снігоприбиральної техніки, однак лише 111 одиниць знаходяться у належному технічному стані.

"Для підготовки усієї техніки, яка прибиратиме від снігу вулиці Києва, необхідно близько 19 мільйонів гривень. Всього ж для закупівлі реагентів, пального, забезпечення системи вивезення снігу та на закупівлю технічних засобів для прибирання вулиць столиці у зимовий період необхідно близько 70 мільйонів гривень", - додав Жуков.

Кличко також звернувся до голів РДА столиці та "Київавтодору", щоб вони закріпили за підприємствами, представниками малого та середнього бізнесу території, які ті прибиратимуть взимку.

"Якщо взимку у нас будуть труднощі з прибиранням снігу, ми будемо залучати всі засоби, які у нас є", - зазначив Кличко.

Як відомо, раніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Як відомо, "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

З 23 червня у заручниках ситуації залишаються 754 будинки Києва. Їм "Київенерго" відключила гарячу воду через борги ЖЕКів. Мовляв, через великі борги ЖЕКів "Київенерго" не може розрахуватися зі своїми боргами.

При цьому вирішення цієї проблеми "Київенерго" переклала на плечі сумлінних платників за компослуги.

За час відсутності у киян гарячої води столичним жителям нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів. 

24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ