Кличко доручив терміново пофарбувати столичні мости у кольори прапора


До річниці підняття державного прапора у Києві столичні мости та переходи пофарбують у кольори державної символіки України.

Відповідне доручення мер Києва Віталій Кличко дав Департаменту транспортної інфраструктури, "Київавтодору" та районним адміністраціям Києва.

"Патріотична акція, під час якої мости, переходи та інші споруди розфарбовують у синьо-жовтий кольори, потребує не просто нашої мовчазної підтримки, а й активного сприяння і допомоги", - наголосив Кличко. 

На роботу у комунальників є лиш 2 дні. 

Мер Києва зазначив, що у столиці вже повністю або частково активісти пофарбували мости на проспекті Перемоги, проспекті  академіка Глушкова, проспекті Бажана та деякі інші споруди міста.

"Нам потрібно активізувати проведення такої патріотичної акції, особливо зважаючи на ситуацію в країні та останні події на Сході України", - зазначив Кличко.

24 липня у Києві відзначатимуть річницю підняття українського національного прапора на щоглі біля будинку Київради.

Вперше жовто-блакитний прапор було піднято 24 липня 1990 року в Києві на вул. Хрещатик, 36.

Як відомо, кияни вже давно взялися фарбувати мости у кольори прапора.

Зокрема, уже пофарбували міст на Русанівці, міст на Одеській площі та Московський  міст. До того великий прапор з’явився на Оболонській набережній.

А наприкінці червня на вулиці Жилянській у столиці з’явився патріотичний паркан. 

Ще раніше столичні мешканці взялися розфарбовувати під’їзди житлових будинків у патріотичному стилі.

Також "патріотичні" лавки.  з’явились біля КПІ.  А креативні мешканці 9-поверхівки у Солом’янському районі столиці "патріотично" утеплили свою квартиру. На стіні будинку з’явився величезний прапор України з гербом.

Також кияни взялися прикрашати власні будинки, розписуючи стіни національними орнаментами, квітами та "шевченковими хатами".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ