Кличко представив своїх заступників і нового директора метро. ФОТО



Фото з сайту КМДА

Мер Києва Віталій Кличко представив першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова та заступника голови Павла Рябікіна.

Про це він повідомив на розширеній колегії КМДА 22 липня, повідомляє прес-офіс мера.

Також Кличко представив новопризначених керівників комунальних підприємств: КП "Київський метрополітен" Віктор Брагинського, КП "Київреклама" Олега Калініченка та КП "Київтранспарксервіс" Мурада Магомедова.

Перший заступник - Ніконов. Фото з сайту КМДА
Заступник голови КМДА - Рябікін. Фото з сайту КМДА

За даними УНІАН, Магомедов - "темна конячка" в рядах київських чиновників, який раніше обіймав посаду директора дочірнього підприємства "Київтранспарксервіс - 1" "Київміськбуд", яку контролюють екс-глава АП Януковича Сергій Льовочкін і екс-глава Держуправління справами Андрій Кравець.

Рябікін був членом парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку, а в минулому соратником (юристом) Ігоря Бакая і однокурсником нинішнього президента. Рябікін нібито займався розробкою схем легалізації грошей українських олігархів за кордоном.

Він також був довіреною особою Ющенка в ході президентської виборчої кампанії 2004 року. А в урядах Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова попрацював заступником міністра транспорту і зв'язку. Рябікін відомий у столичній тусовці як власник яхт-клубу "Маячок" спільно зі структурами, пов'язаними з Дмитром Фірташем.

Крім цього, на території комплексу розташоване футбольне поле, яке регулярно відвідує Сергій Льовочкін.

Калініченко відомий як власник поліграфічної компанії ТОВ "Гранд Афіш Україна". "Гранд Афіш Україна", за даними "Вісника держзакупівель", вигравала абсолютну більшість тендерів КП "Київреклама" з друку рекламних постерів. "Гранд Афіш" в останні роки монопольно виготовлялала всю соціальну рекламу в місті Києві.  

Як відомо, у червні Кличко назначив 4 радників мера Києва та голову радників – забудовника Ігоря Ніконова.

Згодом стало відомо, що Ніконов буде першим заступником мера. А радник екс-мінстра охорони здоров’я Іван Сорока – заступником Кличка з медичних питань

Як відомо, попередній начальник метрополітену Руслан Казюлькін написав заяву про звільнення після розмови з Віталієм Кличком. Так само вчинили і диретори інших трьох підприємств: "Київтранспарксервіс", "Київреклама" та "Київміськсвітло".

Що правда 16 липня він передумав звільнятися і відкликав свою заяву.

Співрозмовники "Української правди" у столичному метрополітені називали Казюлькіна "смотрящим", поставленим на підприємство при режимі Януковича.

17 липня Кличко призначив начальником комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктора Брагінського.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ