У Кличка запевняють, що знайшли гроші на зарплати бюджетникам


У мерії запевняють, що зможуть виплатити бюджетникам зарплати, мовляв, місту вдалося знайти 370 мільйонів гривень. 

Про це пише "Сегодня" з посиланням на голову бюджетної комісії Київради Андрія Страннікова. 

"Найбільш глобальне завдання київської влади – це скорочення бюджетної дірки в 3,2 мільярда гривень. Головне, що сьогодні вдалося вирішити – секвестру київського бюджету 24 липня на сесії не буде, а значить, не буде вилучення до держбюджету 554 мільйонів гривень, не буде скорочення на 370 мільйонів зарплати бюджетникам", - розповів Странніков.

Він зазначив, що місто буде "жорстко економити".

"Перш за все – на чиновниках: машини, меблі, закордонні відрядження і т. д., буде активізація всіх зусиль по мобілізації коштів до бюджету - надходження від плати за землю і майно громади мають надійти в повному обсязі", - додав депутат.

За його словами, гроші будуть шукати звідусіль. Наприклад, економія тільки на 1% за споживання енергоносіїв для бюджетних установ дає майже 9,5 мільйона гривень економії для київського бюджету.

Згідно ж з проектом рішення, який є у розпорядженні "Сегодня", якщо виконати всі умови антикризових заходів, то збільшення надходжень до бюджету Києва складе 854 мільйони гривень, а витрати скоротяться на 263,8 мільйона. 

Серед інших, до кінця року гроші хочуть отримати від стягнення заборгованості зі сплати прибуткового податку – 100 мільйонів гривень, у результаті детінізації доходів громадян до бюджету Києва очікують надходження ще 200 мільйонів, у разі перегляду орендної плати за деякими договорами – 114 мільйонів, детінізація МАФів дозволить залучити місту майже 400 мільйонів гривень.

Як відомо, днями мер Києва віталій кличко заявив, що станом на початок липня столична влада має близько 60 мільйонів гривень боргу з зарплати працівникам бюджетної сфери.

При цьому депутати показали, що на комісіях Київради не соромляться протягувати рішення щодо дерибану бюджетних коштів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ