Кличко наказав терміново прибрати ларьки біля метро


Кіоски та об’єкти пересувної торгівлі, встановлені на станціях, у підземних переходах та у радіусі 20 метрів від входів та виходів зі станцій метро, повинні бути терміново демонтовані.

Таке рішення прийняла столична влада на засіданні Штабу цивільної оборони під головування мера Києва Віталія Кличка, повідомляє прес-офіс мера.

За інформацією КМДА, щоденно метрополітен перевозить 1 мільйон 470 тисяч пасажирів, тому у столиці є гостра необхідність вжити додаткових заходів щодо забезпечення безпеки пасажирів.

"МАФи та інші об’єкти торгівлі, встановлені у підземних переходах та поблизу виходів зі станцій метрополітену суттєво впливають на рух і безпеку пасажирів, заважають під’їзду до станцій спецавтотранспорту та ускладнюють організацію виконання мобілізаційних заходів", - йдеться в повідомлені.

Як відомо, нещодавно мер Києва заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера. 

Водночас наразі боротьба Кличка з "МАФовим бізнесом" не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об'єкти міста і продовжують працювати

Як відомо, останнім часом через ситуацію у країні, у Києві зросла кількість повідомлень про псевдомінування різних об'єктів. Кожен виїзд спеціалістів на місце події обходиться бюджету у 30 тисяч гривень. 

За словами фахівців, частина повідомлень про "бомби" надійшла з зони АТО і має на меті посіяти паніку серед людей. 

Мер Києва Віталій Кличко навіть записав відеозвернення до киян, де закликав усіх бути пильними і серйозно ставитися до власної безпеки.

"Повідомляйте про підозрілих осіб, не будьте байдужими і реагуйте на події навколо себе. Зразу телефонуйте в міліцію", - сказав мер. 

Також Кличко відзначив, що через ситуацію на Сході країни територіальна оборона Києва має посилити охорону стратегічних об’єктів у столиці, зокрема, мостів та транспортних магістралей.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ