Зловмисники продовжують лякати киян "бомбами". ФОТО


21 липня до столичної міліції надійшло 5 повідомлень про замінування.

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

Так, о 13.57 анонім заявив про замінування одного з торгівельних центрів в Голосіївському районі столиці, а в подальшому правоохоронці отримали ще три повідомлення про бомби у торгових центрах.

Також 21 липня знову шукали вибухівку на 5 каналі, повідомила у Facebook журналіст Тетяна Даниленко.

Скриншот зі сторінки Даниленко 

"На місце виїхали спеціалісти вибухо-технічних служб, кінологи та працівники МНС. Після відпрацювань приміщень та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено", - відзначили в міліції.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за даними фактами.

Як відомо, зловмисникам за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян загрожує штраф або позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, анонімні дозвонювачі повинні оплатити всі витрати, пов'язані з виїздом відповідних служб. А якщо було "заміновано" торгівельне підприємство – то й можливі збитки. 

Як повідомлялося, кожне псевдомінування обходиться держбюджету у 30 тисяч гривень.

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, аноніми, які повідомляють про мінування у Києві об’єктів громадського користування, намагаються посіяти паніку в столиці, дехто з них телефонує зі сходу країни. 

За минулий тиждень (14-20 липня) Київ "мінували" більше 30 разів. 

Зокрема, вранці 17 липня "5 канал", що належить президенту Петру Порошенку, призупинив мовлення через чергове повідомлення про замінування.

15 липня "5 канал" вже тимчасово призупинив мовлення через повідомлення про мінування. Міни не знайшли. Водночас СБУ затримала особу, яка повідомила про "замінування". 

4 липня в офісі та ефірній студії "5 каналу" також шукали вибухівку через анонімне повідомлення.

16 липня невідомий повідомив про замінування торгових центрів "Магелан" та "Атмосфера", що у Голосіївському районі столиці.

14 липня вибухівку шкали одразу у кількох торгових центрах столиці.  

Мер Києва Віталій Кличко навіть записав відеозвернення до киян, де закликав усіх бути пильними і серйозно ставитися до власної безпеки.

"Повідомляйте про підозрілих осіб, не будьте байдужими і реагуйте на події навколо себе. Зразу телефонуйте в міліцію", - сказав мер. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ