Бригинець: Кличко хоче знищити управління культурної спадщини


Столична влада має намір ліквідувати Управління охорони культурної спадщини шляхом приєднання його до Департаменту культури.

Про це заявив народний депутат Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, відповідний проект рішення про реорганізацію Управління охорони культурної спадщини внесено до порядку денного засідання Київради 24 липня.

"Ініціатором проекту рішення є Київський міський голова Віталій Кличко. Схоже, що нова більшість в Київраді намагається зробити те, що не вдалося ні Черновецькому, ні Попову – ліквідувати орган, який займається охороною культурної спадщини?!", - обурився Бригинець. 

Депутат зауважив, що це питання не розглядала профільна комісія Київради – комісія з питань культури та туризму. Таким чином питання вноситься до порядку денного із порушенням регламенту Київради. 

"На жаль, як показує ситуація, нинішня київська влада хоче перетворити велике історичне місто Київ у якусь Хацапетівку, де немає історичних пам’яток і, як результат, немає окремого Управління охорони культурної спадщини", - сказав Бригинець.

Він додав, що Черновецький і Попов "неодноразово намагалися підмінити охорону культурної спадщини загальною риторикою", але навіть у ті найважчі часи, опозиція включно із Кличком, умудрялася відстояти згадане управління.

"Завдяки цьому вся культурна охоронна робота знаходилася під великою увагою громади, що дало можливість не зруйнувати безліч об’єктів", - впевнений Бригинець. 

Він закликав Кличка не порушувати регламент Київради і не приймати рішення про ліквідацію Управління без розгляду комісії Київради з питань культури та туризму, а профільну комісію – не приймати рішення про ліквідацію Управління без широкого обговорення із громадськістю. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ