На Майдані побили чоловіка. За зауваження


Прогулянка нічним Майданом для громадянина Франції закінчилася полоном, для власника українського паспорта – розбитими обличчям і головою.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Француз Євген прилетів до Києва з Парижа і разом з товаришем Ігорем з аеропорту поїхали просто на Майдан.

"Євген усю зиму з Франції допомагав чим міг, то ж прибувши до України захотів відразу побачити все на власні очі. На зауваження майданівцям – бодай розблокувати прохід, завалений шинами, їх просто почали гамселити. Євгена, громадянина Франції майданівці захопили у полон. Його товаришу - киянину – пощастило менше", повідомляє ТСН.

 "З носа багато крові витекло. Вони були без масок, а коли почалася ця фігня, при мені вони вдягнули маски. Коли пролилася перша кров, у них очі загорілись", - розповів Ігор.

Дружини чоловіків намагалися бійку знімати на відео, побачивши це, майданівці розтрощили телефон.

Одного учасника бійки Ігор упізнав, прийшовши на Майдан наступного дня.

Однак керівництво теперішнього майдану ручається за мешканців наметів, мовляв, вони нікого не били, а навпаки відтягли до себе, щоб чоловік не постраждав. 

Телеканал також відзначає, що друзі двічі дзвонили в міліцію: на початку суперечки і після бійки, однак міліція не поспішала.

"Не можна сказати, що міліції не виїжджає на Майдан Незалежності принципово. Нелегка зараз ситуація і власне, що міліція намагається не провокувати ці ситуації", - заявила речник Головного управління МВС у Києві Юлія Шевчук.  

За оперативними даними, контингент нинішнього Майдану сумнівний. Тільки за останній час було порушено понад півтори сотні кримінальних проваджень за розбійні напади, пограбування, наркотики, відзначає ТСН. 

Як відомо, у ніч на 18 липня на Майдані Незалежності у Києві сталося два вибухи, внаслок чого одна людина отримала поранення.

На початку липня на барикадах біля Майдану знайшли міни-розтяжки. 

7 липня мер Києва Віталій Кличко визнав, що центр столиці не є безпечним для киян, бо там часто стріляють та вибухають вибухові пакети.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ