Радник мера розказав, як вирішити проблему ЖКГ


У кожному районі столиці потрібно створити одне комунальне підприємство, до складу якого будуть входити всі ЖЕКи району.  

Таку думку в інтерв’ю "Українським новинам" висловив радник мера Києва Ігор Ніконов, відповідаючи на питання, як вирішити проблему збитковості ЖЕКів, коли люди сплачують за ком послуги, а ЖЕК має борги.

"Це комунальне підприємство буде проводити відкриті тендери для компаній на надання комунальних послуг і нести повну відповідальність за виконання наданих послуг для киян", - сказав він.

Ніконов також додав, що у місті планують створити єдину диспетчерську службу.

"Це буде єдиний центр, у який звертаються жителі з тією чи іншою проблемою. Міська диспетчерська, у свою чергу, роздаватиме вказівки відповідним службам. Цікаво, що контролювати її роботу буде спеціально створена інспекція", - сказав радник мера.

Він відзначив, що як би там не було, а сферу ЖКГ "потрібно й можна реформувати дуже швидко", адже "є політична воля мера міста".

Як відомо, 97% киян у повному обсязі оплачують комунальні послуги, однак за цільовим призначенням йдуть далеко не всі кошти. ЖЕКи використовувати гроші на власний розсуд, що призводить до боргів перед "Київводоканалом" чи "Київенерго".

У результаті страждають сумлінні платники, яким припиняють надавати ту чи іншу послугу.

Як відомо, раніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Як відомо, "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

10 липня "Київенерго" погасило третину боргу перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ, заплативши 766 мільйонів гривень.

14 липня "Київенерго" перерахувала НАК "Нафтогаз України" 35 мільйонів гривень за спожитий газ.

З 23 червня у заручниках ситуації залишаються 754 будинки Києва. Їм "Київенерго" відключила гарячу воду через борги ЖЕКів. Мовляв, через великі борги ЖЕКів "Київенерго" не може розрахуватися зі своїми боргами.

При цьому вирішення цієї проблеми "Київенерго" переклала на плечі сумлінних платників за компослуги.

За час відсутності у киян гарячої води столичним жителям нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів. 

24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ