Ніконов: У столичному бюджеті діра у 3,2 мільярда


Дефіцит бюджету Києва станом на початок липня становить 3,2 мільярда гривень, і це є найбільшою проблемою міста.

Про це в інтерв’ю "Українським новинам" заявив керівник групи радників мера Києва Ігор Ніконов.

"Ні для кого не секрет, що діра в столичному бюджеті – 3,2 мільярда гривень. І це тільки щодо захищених статей", - сказав він.

Ніконов відзначив, що це не лише результат неефективного управління. Мовляв, спочатку Мінфіном були закладені показники, "які навіть тоді викликали сумніви".

"Усі вважали, що податок на доходи фізичних осіб підніметься на 15%, але цього не сталося, і зростання виявився на рівні всього 5,5%, а це – мінус 1 мільярд гривень від бюджету. Ще приклад некоректного планування – від оренди землі Київ недоотримав 2,2 мільярда гривень", – розповів Ніконов.

За його словами, 1,5 мільярда гривень київська скарбниця не дорахувалася через недоплату за пайову участь.

"Дозвіл на введення будівлі в експлуатацію зараз видається без довідки міста про те, що пайову участь оплачено. Сумлінні компанії протягом трьох місяців самі оплачують збір, інші – спокійно здають в експлуатацію будівлю, продають або перепродають, а оплату ігнорують", – сказав Ніконов.

Він додав, що найбільша проблема – це те, що навіть за поточними платежами заборгованість складає близько 200 мільйонів гривень через проблеми з оплатою рахунків казначейством.

"А в цей час ми маємо вирішувати багато проблем – у нас підготовка до навчального року, до опалювального сезону тощо", - заявив Ніконов.

Він додав, що серед першочергових кроків влади по наповненню бюджету – впорядкування реклами та виведення податків комунальних підприємств з тіні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ