Кличко: Криміналу на Майдані треба покласти край


Подальше перебування людей у наметах в центрі Києва несе загрозу безпеці киян і гостей столиці, тож цьому потрібно покласти край.

Про це заявив міський голова Віталій Кличко, коментуючи вибухи на Майдані Незалежності вночі 18 липня..

"На Майдані сталися вибухи, є постраждалі. Те, що зараз відбувається, - неприпустимо. Лунають вибухи і постріли, б’ють журналістів, люди вимушені обходити територію Майдану, щоб не потрапити в неприємну історію", - сказав мер Києва.

За його словами, кияни скаржаться, що сьогоднішній Майдан не лише спотворює зовнішній вигляд міста, створює транспортні проблеми і безліч незручностей, а й став небезпечним місцем.

"У той час, як на Сході країни триває війна і російські бойовики вбивають патріотів і тероризують мирних громадян, нам ще не вистачало п’ятої колони в центрі столиці!" – наголосив Кличко.

Він підкреслив, що завжди виступав проти силового згортання наметів на Майдані і вже домовився з багатьма майданівцями звільни ти центр міста.

"Але є люди, які не хочуть домовлятися і мирно йти з Майдану, висуваючи абсурдні аргументи і влаштовуючи провокації. Є інформація, що окремі політичні сили підігрівають ситуацію, вони фінансують і завозять нових людей на Майдан, щоби і надалі в центрі столиці панував безлад і протистояння", - сказав Кличко.

Він додав, що за результатами останнього соцопитування, 82% киян негативно ставляться до наметового містечка на Майдані Незалежності.

Кличко наголосив, що сьогодні його основна мета як міського голови – забезпечити безпеку і спокій киянам та розпочати необхідні реформи у Києві.

"Поки на Сході країни тривають бойові дії і гинуть люди, не треба підливати масла у вогонь у Києві. Тому що порядок на Майдані ми наведемо, а провокаторам і тим, хто за ними стоїть, доведеться відповідати", - підкреслив Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ