Сорока: Кличко сам мене покликав у заступники



Фото з ФБ Сороки

Президент Українського медичного клубу Іван Сорока заявляє, що мер Києва Віталій Кличко сам запропонував йому стати заступником голови Київської адміністрації з медичних питань.

Про це Сорока повідомив "Українській правді. Київ" 19 липня.

"Стати заступником – це була пропозиція від Віталія Володимировича (Кличка – ред.) особисто", - сказав у телефонній розмові Сорока.

Він також підтвердив, що документи щодо його призначення вже подані до Кабміну.

За словами Сороки, з Кличком він знайомий давно.

"Я знаю Віталія Володимировича давно. Років 5 уже. Він брав активну участь у вирішенні медичних питань, ми зустрічались на заходах, коли вітали медичних працівників, коли розглядалися проблеми медичної спільноти", - сказав він.

Сорока додав, що не просто отримав пропозицію стати заступником голови КМДА, а як і інші кандидати "проходив низку співбесід на цю посаду".

"Вони були особисто з Кличком. І були неодноразово з часів його обрання мером. Кличко дуже переживає за медичну галузь. Він дуже детально вивчив усі проблеми, просив мене багато чого прокоментувати, задавав багато питань. Він дуже глибоко підійшов до цього питання. Я бачив його біль, його переживання за цю галузь", - розповів Сорока, як проходили співбесіди.

"Мені було дуже приємно, що вибрали мене. Я дуже давно знаю медичні проблеми, я багато напрацював у цьому напрямку. Я вірю, що ми зможемо зберегти медичний потенціал міста і багато зробити для киян", - додав Сорока.  

Він відзначив, що вони з Кличком уже напрацювали план першочергових заходів у медичній галузі Києва.

"Сьогодні є 300 мільйонів гривень боргів по медицині. Це борги за житлово-комунальні послуги, борги по зарплаті працівникам. Також потрібно провести інвентаризацію медичної галузі, створити єдиний медичний простір Києва, зберегти і створити нові робочі місця, підвищити кваліфікацію персоналу, створити електронний медичний реєстр пацієнтів", - сказав майбутній заступник голови КМДА.

"Проблем багато. Але я цим займаюся щоденно. Я знаю ці проблеми зсередини. На сьогодні формується адекватна команда, і я вірю, що проблеми буде вирішено", - сказав Сорока.

Водночас він запевнив, що не був штатним радником екс-міністра охорони Раїси Богатирьової.

"Я сьогодні радник віце-прем’єра з гуманітарних питань. Я був радником міністрів охорони здоров’я з 2004 року. Тобто останніх семи міністрів. Штатним радником Богатирьової я не був. Був просто радником на громадських засадах, не штатним", - сказав Сорока.

"Я ніколи не був замішаний у жодних корупційних схемах, я завжди протистояв і боровся з таким", - запевнив майбутній заступник Кличка.

Як відомо, раніше джерела "Української правди. Київ" у КМДА повідомили, що Сороку буде призначено заступником Кличка з медичних питань.

Також Кличко вніс до Кабінету міністрів подання на призначення забудовника Ігоря Ніконова своїм першим заступником.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ