У міліції пояснили, чому так часто повідомляють про замінування у Києві


Міліція не виключає, що телефонні заяви про начебто замінування різних об'єктів у Києві мають на меті створити атмосферу страху.

Про це сказала начальник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС у Києві Ольга Білик, повідомляє "Укрінформ".

"Одна з версій, яку розглядають правоохоронці у зв'язку з великою кількістю анонімних дзвінків про закладення вибухівки, - це штучне створення групою осіб панічних настроїв у столиці", - сказала Білик.

Водночас вона не виключила, що анонімні дзвінки можуть надходити від психічно хворих людей.

"Одного зловмисника правоохоронці уже затримали. Це психічно нездоровий чоловік, якого помістили у спеціальний заклад для обстеження та лікування", - уточнила представник міліції.

Білик також зазначила, що попри надзвичайно велику кількість повідомлень про мінування будівель, у міліції достатньо сил та засобів для своєчасного реагування на них.

"Міліція оперативно реагує та ретельно відпрацьовує об'єкти. Водночас хочу заспокоїти киян: ця ситуація жодним чином не впливає на щоденну роботу столичних правоохоронців, зокрема щодо охорони громадського порядку, розкриття злочинів тощо", - заявила речниця.

Звичайно, додала вона, державі досить дорого обходяться виїзди на місця можливого замінування, але зловмисники повинні пам'ятати, що згідно із законодавством вони зобов'язані відшкодувати збитки, завдані анонімними дзвінками.

За даними столичної міліції, загалом упродовж поточного тижня надійшло 16 повідомлень про начебто замінування різних об'єктів у Києві.

Як відомо, вранці 17 липня "5 канал", що належить президенту Петру Порошенку, призупинив мовлення через чергове повідомлення про замінування.

15 липня "5 канал" вже тимчасово призупинив мовлення через повідомлення про мінування. Міни не знайшли. Водночас СБУ затримала особу, яка повідомила про "замінування". 

4 липня в офісі та ефірній студії "5 каналу" також шукали вибухівку через анонімне повідомлення.

16 липня невідомий повідомив про замінування торгових центрів "Магелан" та "Атмосфера", що у Голосіївському районі столиці.

14 липня вибухівку шкали одразу у кількох торгових центрах столиці.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ