Директора "Київського бронетанкового заводу" затримали за розтрату 12 мільйонів


Тимчасово виконуючого обов’язки директора ДП „Київський бронетанковий завод" затримала СБУ за підозрою у розтраті 12 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє сайт СБУ.

Згідно з повідомленням, у червні ц.р. керівництво заводу уклало угоду на постачання 20 корпусів для БТР-3Е1 з одеським приватним підприємством, яке не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення.

"Комерційній фірмі, яка  навіть не знаходиться за вказаною в договорі адресою, було перераховано аванс – 12 мільйонів гривень, хоча згідно з чинним законодавством та за умовами договору кошти мали бути перераховані постачальнику лише після виконання ним замовлення", - йдеться в повідомленні.

У СБУ відзначили, що гроші на постачання бронетранспортерів для потреб Нацгвардії України були виділені з держбюджету, однак вказане приватне підприємство корпуси для БТРів не поставило.

Натомість одеська фірма одержані кошти перерахувала на рахунок зареєстрованого у м. Вишгород товариства з обмеженою відповідальністю, яке перевело їх у готівку.

14 липня за матеріалами перевірок СБУ прокуратура Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочала досудове розслідування за  ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі затриманого керівника заводу поміщено до ізолятора тимчасового утримання до обрання йому запобіжного заходу.

Слідство триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ